Kar. Bjørneh.

  Hvalpe

  Standard

  Historie

  Udst.res.

 
Norrbotten

  Hvalpe

  Standard

  Historie

  Udst.res.

 
Blandet

 
Gæstebog

  Galleri

  Links

  Kontakt os

  Hovedside
 
   Dølhøydens Aika

 

  Til minde om Aika


Aika kom til verden højt oppe på det norske fjeld ved elven Namsens bred, nordøst om Namsos. Da hun var 8 uger gammel, rejste hun med Frank fra den storslåede norske natur til flade Danmark. Aika viste sig hurtigt at have et fantastisk socialt gemyt og spredte glæde og varme omkring sig.
Skæbnen ville, at hun blev stammoder til Kennel Spidsbjørnens karelske bjørnehunde, hun fik 4 kuld hvalpe med Seitseman og sammen udgjorde de to hunde et alfapar af format. - Desuden fik hun 1 kuld hvalpe med Lottes hund Karu fra Grenå.

Trods Aikas antipati for hundeudstillinger blev ret mange af hendes hvalpe danske champions mm.
Aika prægede og opdrog sine hvalpe og styrede sin flok med bestemt men mild pote og besad en ”pædagogisk” evne som det tog mange år, for hendes mennesker, at forstå som genial og naturlig.
Aika var respekteret af alle hunde, som hun igennem livet mødte og ganske naturligt accepterede de andre hunde hendes lederposition – også i hendes høje alder, hvor hastighed og smidighed ikke var helt som i ungdommens vår.

Da Aika havde aftjent sin pligt som hvalpemor, flyttede hun til Silkeborg for at nyde sit otium hos Anni og Hans Jørgen, hvor hun hurtig lærte at værdsætte og udnytte alt hvad livet bød på af goder.
Aika blev modtaget af sin søn – Saxo – af sine mennesker kaldet Terminator, denne adfærd fik hun dog pillet af ham på et splitsekund. Hvorefter hun med rolig selvsikkerhed sejlede ind til sit nye territorium og indtog hus og have – hendes store ro og ophøjede værdighed gav hende snart tilnavnet ”Dronningen”.

En værdighed der til fulde kendetegnede Dronning Aika i stor stil – hun bestemte selv tempoet og da Anni tog hende med til træning i DCH, faldt det ikke i god jord hos dronningen, som fornærmet forlod træningspladsen og gik til bilen – Den slags pjat overlod hun til ”de små”, Saxo og Busan der jo heller ikke altid lystrer alt for godt.

Til gengæld vidste Aika meget om hvordan man træner, sine mennesker. Hun benyttede ulige lyde med hver sin betydning: massage på maven – gå en tur med mig – MAD – stop og fjern den børste – ”lørdagsslik” og der var lørdag hver dag i hendes pensionistkalender !

Efter 14 år var Aika stadig en enestående personlighed – påsken 2005 sov hun stille ind mæt af dage Æret være mindet om en uforlignelig karelsk bjørnehund – Dronning Aika.


Regnbuebroen:
Når et dyr, som har stået et af os mennesker særlig nært, dør, rejser det hen til Regnbuebroen. Dér er grønne enge og bakker, så vore særlige dyrevenner kan løbe rundt og lege sammen. Der er masser af mad, vand og solskin, som sørger for at vore venner er glade og har det godt.

Alle dyr, som engang var syge og gamle, får deres styrke tilbage. De som var skadede eller lemlæstede bliver gjort hele og stærke igen, præcis sådan som vi husker dem og mindes dem, som de var engang.

Dyrene er glade og tilfredse på nær een enkelt ting; alle som een savner de deres kære, som engang var dem nær, og som de måtte lade tilbage. Sammen løber de og leger; men den dag kommer, da et af dem med ét stopper op og ser hen mod horisonten. Blikket er klart og opmærksomt, kroppen begynder at skælve.

Pludselig begynder dyret at løbe bort fra gruppen, det næsten flyver henover det grønne græs så hurtigt, som dets ben kan bære det. Det har set dig, og når du og din specielle ven endelig mødes, omfavner I hinanden i glædeligt gensyn for aldrig nogensinde mere at skilles.

De glade kys nærmest regner ned over dit ansigt, dine hænder kærtegner igen det elskede dyr, og du ser endnu engang ind i disse dit dyrs trofaste øjne.

Alt for længe var det borte fra dit liv; men aldrig et øjeblik fra dit hjerte.

Derpå krydser I Regnbuebroen sammen.
 

 
 
 
   Temasider
  Spørg opdrætteren

  Dyrlægens temasider
 
   Artikler
Om hunde
Hundehistorier
Klummen 

© 2002

 by Kennel Spidsbjørnen. All rights reserved. Best viewed at 1024 x 768 with IE 5.5 or higher.

Webside Design af Viking Desktop