Kar. Bjørneh.

  Hvalpe

  Standard

  Historie

  Udst.res.

 
Norrbotten

  Hvalpe

  Standard

  Historie

  Udst.res.

 
Blandet

 
Gæstebog

  Galleri

  Links

  Kontakt os

  Hovedside
 
   Klummen

 

  Læs og tag så selv standpunkt!

Her vil der blive skrevet artikler om relevante emner. 

Har du en kommentar til et af emnerne, så er der jo debatsiden, som kan bruges til at føre debatten videre med andre læsere.Hundene er, med blot en ganske lille indsigt i dyrearten, let læselige individer og deres adfærd stemmer derfor gerne overens med deres sindstilstand eller "humør" om man vil.

Bryder de sig ikke om et andet individ det være sig hund, kat eller menneske etc, er ingen i tvivl, så tilkendegives det prompte.

En Alfahund (førerhund) besidder sin position som Alfahund alene for flokkens skyld. Den vælger altid det rette for sin flok således at hundene der rangerer lavere i hierarkiet befinder sig godt og trygt i deres positioner i hierarkiet, derfor er den Alfahund.

Hunde i flok kan nemt tolkes idet deres udtryk og mimik har hver sin faste betydning således ved de andre hunde "altid" hvorledes man skal gebærde sig over for den, i en given situation.

Hunde kan, i menneskers øjne, være usandsynlig grove og voldsomme overfor hinanden og kan ses i vild kamp om f.eks. noget spiseligt. Men når kampen er overstået er alting glemt bortset fra at den "tabende" part, som regel, har lært af episoden - Hunde bærer nemlig ikke nag !!

Mennesket er, uanset, hvor stor indsigt man får i arten, meget sværere at læse for kun hos et mindretal stemmer deres adfærd overens med sindsstemning, opfattelse, humør og indsigt. Moderne mennesker strides nemlig på ganske andre præmisser gerne med svig og benyttelse af magtpositioner.

En´ persons signaler bliver tolket forskelligt fra den ene person til den anden, meget få eller slet ingen opfatter "signalerne" eller udtalelserne som de oprindelig er ment fra kilden.

De menneskelige "Alfahunde" vælger ikke altid udfra "flokkens" bedste - Alligevel er de "Alfahunde" !!

Personer af divergerende opfattelser bliver "kanøflet", alene fordi de har en anden opfattelse af tingene eller fordi de påpeger uregelmæssigheder af specifik art. Uigenkaldelige faktums bliver mødt med stor fjendtlig modstand, ingen eller meget få, vil erkende at de har lavet fejl. I stedet sættes der større styrke ind på at "kanøfle" personen eller personerne der fremkom med kritikken. - Mennesker bære nemlig nag !!

Derfor er jeg glad for, på disse punkter, at have det som hundene og stolt over at mange af mine bedste venner er hunde - Vi bærer nemlig ikke nag !

Frank Fuhlendorf
8. marts 2002
 
 
 
   Temasider
  Spørg opdrætteren

  Dyrlægens temasider
 
   Artikler
Om hunde
Hundehistorier
Klummen 

© 2002

 by Kennel Spidsbjørnen. All rights reserved. Best viewed at 1024 x 768 with IE 5.5 or higher.

Webside Design af Viking Desktop