Kar. Bjørneh.

  Hvalpe

  Standard

  Historie

  Udst.res.

 
Norrbotten

  Hvalpe

  Standard

  Historie

  Udst.res.

 
Blandet

 
Gæstebog

  Galleri

  Links

  Kontakt os

  Hovedside
 
   Spørg Opdrætteren

 

  Nyeste spørgsmål og svar
  Hvad siger du til dine hvalpekøbere?. Dato: 

Laila Petersen:
Hvad ser du på, når der kommer hvalpekøbere? Hvordan finder du ud af om de er kvalificerede til at købe en hvalp? Og hvordan vælger du den bedste hvalp til netop dem? Frank Fuhlendorf:

Det er bestemt hvad politikerne ville kalde, et godt spørgsmål. 
Man skal naturligvis, som udgangspunkt, betragte de potentielle hvalpekøbere som kvalificerede hundeejere og det er ikke vores afgørelse om de burde have hund eller ej og selv om vi naturligvis får en klar fornemmelse for dette er der så meget forskel på de forskellige racers behov osv. hvilket jo indikerer at der er en hunderace der passer sammen med de fleste personer og man skal jo også være varsom med at dømme mennesker udfra egne meninger, man kunne jo tage fejl ! 
Vurderingen skal alene gå på om de mennesker der henvender sig til os og vores race harmonerer med hinanden. 
Først ser vi på "hvalpekøbernes" reaktion overfor de voksne hunde der glade men lidt overstadige, hilser på. Dernæst deres behandling af og reaktion overfor hvalpene. 
Under samtalen fortæller vi ærligt om racens generelle psyke og om de aktuelle forældrehundes særegenskaber, mentalitet, afstamning, sundhed og evt. genetiske sygdomme og defekter i linien, om motions og stimuleringsbehov, opdragelse, vigtigheden af konsekvens i adfærdsprægningen og den korrekte placering i hierarkiet osv. desuden får de en "stak" papirer der udførlig beskriver racen, dens historie, og en del problemløsningsmodeller osv. 
Vi hører om "hvalpekøberens" dagligdag, behov og fritidsaktiviteter, faktisk spørger vi om alt der har relation til det evt. fremtidige liv sammen med hunden. 
Sammen finder vi så frem til om dette er den rigtige race til "familien" eller ej og der plejer ikke at være problemer i denne henseende. "Familien" ved ganske udmærket selv om dette er den forkerte race eller ej, ikke mindst, efter de har tænkt tingene igennem i et par dage. 
Grundliggende er det de samme aspekter der gør sig gældende når den "rigtige" hvalp skal udvælges til den relevante "familie", de skal passe sammen, den pragtfulde oplevelse det er at få hundehvalp i huset ville jo hurtigt blive afløst af frustration hvis den lidt "vege" familie fik en dominant hanhvalp eller den "bombastiske" mand fik en lille mental blid tævehvalp. 
Vi lader ingen hvalpekøbere udvælge deres hvalp før hvalpene er mindst 6-7 uger gamle for først på dette tidspunkt kender vi med rimelig sikkerhed deres mentalitet og eksteriørmæssigt er der jo heller ingen fornuft i at den familie der aldrig kunne drømme om at deltage på en hundeudstilling får den eksteriørmæssige bedste hvalp medens den udstillingsinteresserede familie må "tage til takke" med den næstbedste. 
Vi har endnu aldrig oplevet uoverensstemmelser imellem hvalpekøbernes valg og vores, pudsigt nok. 

  Se tidligere spørgsmål og svar
  Tryk her for at gå til tidligere svar og spørgsmål


 
 
   Temasider
  Spørg opdrætteren

  Dyrlægens temasider
 
   Artikler
Om hunde
Hundehistorier
Klummen 

© 2002

 by Kennel Spidsbjørnen. All rights reserved. Best viewed at 1024 x 768 with IE 5.5 or higher.

Webside Design af Viking Desktop